01 Nisan 2011

DOĞADAKİ DEĞERLİ TAŞLAR VE ETKİLERİ

 

AKİK 
 
 Muhtelif renkli ince ve yuvarlak halkalardan oluşan bir kalsedon türüdür. Renklerin dizilişine göre özel isimler alır.
 
 
 
Akik Taşı, Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.
 
 
 Agate, Achat, Agat,
 Yemen Taşı, Ateş Taşı, Gezgin Taşı
 
 Burçlar:
 Koç, Boğa, İkizler, Aslan, Başak, Yay
 
 Etkileri:
 Turuncu renkteki akikler fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir.
 
 Mavi dantelli akik taşı; serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.
 Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik, konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır. Mavi renkli olan diğer taşlar gibi, mavi tonlarında olan akikler de akiğin diğer türlerinden farklı olarak boğaz çakrasında etkilidir ve boğaz ile ilgili sorunlarda kullanılabilir.
 Yosun akik, insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.
 
 Akik Taşı, Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.
 Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan Akik taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.
 Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır.
 Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır.
 Hemen hemen tüm burç özelliklerine uyar.
 Uyum verici etkisi vardı ve kan dolaşımına çok iyi gelir.
 Bereket amacıyla da kullanılır.
 Özellikle iş adamlarının pantolon ceplerinde akik taşımasının maddi bereketi arttıracağına inanılır.
 Kötü rüyalara ve nazara iyi gelir ve gerçeklerin farkına varılmasına yardım eder.
 Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar.
 İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz akik size iyi gelecektir.
 Ağrıları gidermek için kullanılabilir.
 Cilt hastalıklarına karşı etkilidir.
 Damarları kuvvetlendirir.
 Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır.
 Hamilelikte hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalıdır ve bu süreç içerisinde kullanılması özellikle önerilir.
 Kemik ve diş yapısının korunmasında faydalıdır.
 Dünyevi başarıyı simgeleyen akik, negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır.
 İşadamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır.
 Özellikle yüzük olarak kullanıldığında, kişinin kendisine güvenini artırır.
 Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir.
 Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.
 
 

FLORİT
 Fluorite, Flubpat
 
 Burçlar:
 Etkileri:
 Başağrılarına karşı etkilidir.
 Şeffaf ve yarı-şeffaf hallerde bulunabilir. Sarı, kırmızı, yeşil, pembe, mavi, menekşe, mor ve beyaz renklerde olabilir.
 Düşünceleri netleştirir,zihni dinlendirir. Rahtsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir.Projelerin gerçekleştirilmesi için destek verir.
 Boyun bölgesine yakın kullanıldığında dikkati artırır ve yetersizlik hissini yok eder. Bu özelliği dolayısıyla yapmaktan çekinilen ve yetersiz kalındığı hissedilen işlerde faydası olur. Araba kullanmaktan çekinenler bu taşı deneyebilirler.
 Duygusal bakımdan mutsuz olduğunuz ve sizi rahatsız eden mantıksız düşüncelere kapıldığınızda florit size destek olacaktır.
 Düşünceleriniz belirsiz ve karmaşık olduğunda floritinizi elinize alın. Düşüncenizin keskinleştiğini göreceksiniz. Aynı şekilde, zihniniz yorulduğunda da bu taşı kullanabilirsiniz.
 Enerjisi, yatıştırıcı ve huzur vericidir. Şeffaf florit diğer taşlarla birlikte kullanılabilir ancak, mor florit diğer taşlarla birlikte kullanıldığında etkileri zayıflar.
 
Kişinin analitik yeteneklerini güçlendirir. Zihinsel açıklık ve konsantrasyonu artırıcı etkisi dolayısıyla dikkat gerektiren işler yapanlar ve öğrenciler için özellikle faydalı bir taştır.
 Kişinin anıların tutsaklığından kurtulmasını sağlar ve duyulan boşluk hissini yatıştırır. Düzensiz ve dağınık hissedilen anlarda denge ve dinginlik verir.
 Kişinin zihninin ruhuyla uyum içinde olmasını sağlar ve ilginç projelerini hayata geçirebilmesine yardım eder. Konsantrasyonu artırır ve sezgileri güçlendirir.
 Sertlik olarak diğer taşlara nazaran daha yumuşak olduğundan dolayı, çizilmesini ve kırılmasını önlemek için diğer taşlarınızdan ve takılarınızdan ayrı olarak tutmalısınız.
 Temizleme amacıyla kullanacağınız suyun fazla sıcak ya da soğuk olmamasına da dikkat edin ve temizlerken daha kısa süreli olarak suyun altında tutun. Sabun kullanarak temizlemeyin; taşınızın matlaşmasına neden olabilir.


YEŞİM TAŞI 

 Genelde yeşil olarak bulunur. Sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı ya da beyaz lekeli yeşil renklerde de olabilir.
 
 Nefrit, Jade Nephrite, Jadeit Beilstein
 
 Burçlar:
 Boğa, Başak, Terazi
 
 Etkileri:
 Diş problemleri ve ağrılarında faydalıdır. Ağzın içine yerleştirilen yuvarlak biçimli bir yeşim taşı, dişin yanında durur ve konuşulduğunda diş için rahatlatıcı etkisi olan titreşimler yayar.
 Pisliklerin bedenden atılmasını sağlar.

 Korku ve endişe duygularına iyi gelir.Toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Denge ve şifa verici etkileri bilinmektedir.Adalet,casaret ve mütevazilik verdiğine inanılır. Binlerce yıl öncesinde bu yana Çinliler Yeşim taşını en değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre büyük Çin Ejderinin yeryüzüne boşalttığı tohumların donmuş hali Yeşim taşınu oluşturmuştur. Günümüzde bile Çinli işadamları ellerinde Yeşimden tılsımlar taşırlar, bir işe başlamadan önce onu tutar, okşar ve ondan güç alırlar. Bu taşın hayvan biçiminde yontulmuşları bugün bile çok revaçtadır. Ayrıca Yeşim taşının akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna ve kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine de inanılmaktadır. Astrolojik olarak koç, boğa, ikizler, başak ve terazi burçlarının da taşıdır.
 
 
 Aşırıya kaçan duygusallıkları dengeler.
 Elde tutulduğunda ısınarak rahatlatıcı bir his verir.
 Günlük kullanım için çok uygun bir taştır. Dengeli ve iyileştirici olan yeşil rengin etkisine sahiptir. Mücevher olarak özellikle konuşmacılar ve öğretmenler tarafından kullanılabilir.
 İçiniz korku ve endişeyle dolduğunda huzur ve güven verir. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissettiği anlarda yeşimi kalbinin üzerine koyması içini rahatlatır.
 Kendisini taşıyan kişilere akıl, cesaret ve adalet duyguları verir. Kazanılan başarının sonucunda insanın içinde doğabilecek olan kibir duygusunu engeller.
 Kişiyi duyguların tutsaklığından kurtararak görüşünü netleştirir.
 Zihinsel odaklanmayı gerektiren çalışmalarda yardımcı olur.



 

JASPER 

 Hematite, Haematit
 
 
 Burçlar:
 Koç, Başak, Akrep
 
 Etkileri:
 Erkeklerde, erkeklik özelliklerini artırır. Güçlü ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Sindirim sistemini ve safra kesesini güçlendirir. Endokrin sisteminde dengeyi sağlar. Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir. Mide ve böbrekler için faydalıdır. Kişinin kendisini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar ve fiziksel direncini artırır.
 
 
 Genelde volkanik kütleler içerisinde, büyük parçalar halinde bulunur.
 
 Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir ve çok kuvvetli bir tedavi edicidir. Toprak elementini temsil eder. Sindirim sistemi ve safrakesesini güçlendirir, endokrin(hormon) sistemine denge sağlar. Kişinin kendini sağlıklı, güçlü hissetmesini sağladığı gibi fiziksel direnci arttırır. Sevginin ve inanç sisteminin simgesi olarak bilinen bir taştır.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder