01 Nisan 2011

ERMENİ DEFİNE İŞARETLERİ

- Ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, rum, yunan - Ermeni Definesi (gömüsü):Osmanlının yıkılış ve Kurtuluş savaşı zamanlarında



Ermeni, Yunan ve Rumların kaçarken bırakmak zorunda


oldukları para ve tüm değerli eşyalardır. Rum terekelerine karşılık Ermeni defineleri, büyük ihtimalle hazinenin yakınlarına bırakılan işaretler ile bilinirler. Gerçekten dünyada



en iyi saklama yollarına sahip milletlerden birisidir. Genelde bir definenin çevresine birden fazla işaret bırakırlar. Ha unutmadan eldiven kullanmanızı tavsiye edrim zehir bulunabilir. Bazı yaşlılar tılsım vardı bulanlar öldü zamanında falan derler. Tabi o zamanlar anlayamadıkları için ne olduğunu öyle sanıyorlardı. Tedbirimiz alalım.


Bilinen en kolay ermeni gömüleri nde teperlern ortalarından 0.5-1 m. kadar uzunlukta kazık koyulup üstlerine genelde çakıl olmakla birilikte küçük yığmalar yapılmıştır.


Hatta şunu söyleyeyim Ermeni gömüleri öylesine yaygın ki bunun haritaları için tartışılan kahvehaneler ve hatta borsası bile var. Zamanında çok aranmış ve hala da aranıyor. Bulan da var bulamayan da. Ama şu var ki bulanlar dahi çeşitli korkulardan dolayı gizlemek zorunda kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder