01 Nisan 2011

GİZLİ HAZİNELER/İSTANBULDA GÖMÜLÜ GİZLİ HAZİNELER

Define,definecilik,define işaretleri,define arama yolları,gizli defineleri arama,cinler büyü tılsım,define arama çubukları, ,gizemli defineleri çıkartma,define nasıl aranır hepsi burada.

İşte İstanbul'da gömülü gizli hazineler




"İstanbul'un taşı toprağı altın" sözü nereden geliyor biliyor musunuz ?





Takvim yapraklarında tarih, 1935 yılının nisan ayını gösteriyordu. Helmut Mecler adında bir Alman, elindeki dilekçeyle, İstanbul Belediyesi’nin kapısından içeri girdi. Dışarı çıktığında yüzü gülüyordu. İstediği izni almıştı. 18 Nisan 1935 tarihinde, izin belgesiyle beraber, soluğu Karacaahmet Mezarlığı’nda aldı. Belediye, zabıta ve müze idaresi yetkilileriyle beraber hiç durmadan, kazabildiği her yeri kazdı.

Kazma kürek sesleri geceleri bile susmuyordu. Dördüncü günün sonunda, umutsuzluğa düştü ve pes etti. Zaten aldığı iznin süresi de dolmuştu. Aradığını bulamamıştı...

Peki neydi Helmut Mecler’i, Almanya’dan İstanbul’a getiren ve günlerce kazma kürek çalıştıran bu sır? Tabii ki efsanelerle dolu İstanbul’un gizli hazinelerinden biri, cüzzamlıların hazinesi İstanbul’un hazine efsanelerini, Kültür Tarihi Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. Süleyman Faruk Göncüoğlu Tempo Dergisi'ne anlattı.

İşte İstanbul'un gizli hazineleri:

SÜLEYMANİYE CAMİİ, HARCA KARIŞAN DEĞERLİ TAŞLAR

Süleymaniye Camii'nin inşaası sırasında İran Şahı, inşaatın hızlanması için değerli taşlar gönderir. Kanuni Sultan Süleyman bu taşları öğüterek bu minarenin hacına karıştırır.

CEVAHİR MİNARESİ
İran Şahı'nın sadaka verir gibi gönderdiği değerli taşlar değirmende öğüterek Süleymaniye Camii'nin Cevahir Minaresi'ne katar.

BALAT- FENER AÇIKLARI
Bizanslılar İstanbul'un işgali sırasında gemilerle hazinelerini kaçırmaya çalışır. Fatih'in askerleri bu gemileri Balat açıklarında batırır.

BAĞIŞLARLA YAŞIYORLARDI
Cüzzamhane'deki hastalar sadakalarla geçinirdi.

KARACAAHMET MEZARLIĞI/ CÜZZAMLILARIN ALTINLARI
Cüzzam hastalarına bağış olarak verilen altınların biriktiği hazinenin mezarlıkta olduğuna inanılıyor..

KUTSAL KASE İNANIŞI
Kimilerine göre Hıristiyanlıkta varlığı bile tartışılan Kutsal Kase de Çemberlitaş'ın altındaki gizli odada bulunuyor.

KLEOPATRA'NIN HAZİNESİ
Halkalı'da Kleopatra'nın süt banyosu yaptığına inanılan Roma döneminden kalma havuzun da bulunduğu bölgede hazine olduğuna inanılıyor.

ZEYTİNBURNU KIYI ŞERİDİ/ NAZİ ALTINLARI
İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler, Yahudiler'den topladıkları altınların bir bölümünü İstanbul'a getirir. Altınlar Zeytinburnu kıyı şeridinde bir arsaya gömülerek saklanır.

GOBEN VE BRESLAU
Savaşı kaybetmekten korkan Almanlar hazinelerinin bir kısmını Goben ve Breslau zırhlılarına yükleyerek Osmanlı'ya gönderir.

OSMANLI BANKASI HAZİNESİ ESKİ İSTİNYE TERSANESİ'NDE Mİ
Fransızların kaçırmak istediği Osmanlı'ya ait külçe altınlar eski tersanenin olduğu yerde gömülü.

İSTİNYE TERSANESİ, ALTIN GÖMÜLÜ
Osmanlı altınlarını İstinye Tersanesi'nen çıkaramayan Fransızlar çareyi bu altınları tersane civarında bir yere gömmekte buldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder